Categorieën

De emotie bij geurkaarsen

De geur van kaarsen

Er is Niets dat zo effectief een herinnering kan oproepen als een bepaalde geur. Denk maar eens aan dennengeur en Kerstvieringen en wat dat bij je teweeg brengt. Maar ditzelfde geldt bijvoorbeeld ook bij de geur van de aftershave van je eerste vriendje, de parfum van je eerste liefde, maar zeker ook de geur van vers gezette koffie op een heerlijke zondagmorgen. Aan allerlei geuren kunnen bij iedereen verschillende herinneringen kleven. Zo ook bij de geur van kaarsen

De nauwe band tussen geuren en herinneringen helpt ons om onze omgeving te begrijpen door betekenis toe te kennen aan geuren. Het reukorgaan staat namelijk in directe verbinding met het emotionele brein. Dat heeft een belangrijke rol in het bepalen van je stemming. Door te spelen met geuren kun je dus ook "spelen" met je stemming.

Geurervaringen

De koppelingen tussen geuren en emoties kunnen zeer algemeen zijn. Zo vindt vrijwel iedereen dat de geur van lavendel een soort van ontspanning teweeg brengt en wordt een geur citruslucht als een frisse prikkeling beoordeeld. Maar de meeste koppelingen zijn heel persoonlijk omdat ze zijn ontstaan door de "geurervaringen" die jij vanuit je vroegere jeugd hebt gehad. Daarom kun je zelf misschien watertanden bij de geur van versgebakken appelgebak terwijl je beste vriendin de fruitige geur van aardbeien de allerlekkerste vindt.

Stuur je stemming met geurkaarsen

Probeer eens verschillende geurkaarsen op verschillende momenten uit en kijk hoe die je stemming (mede) kunnen bepalen. Zo ontdek je snel hoe jouw "geurbibliotheek" werkt en welke geuren jouw voorkeur genieten en waar je vrolijk van wordt. Op deze wijze kun je altijd zorgen voor de ideale frisse prikkeling, de ideale ontspanner of sfeermaker in huis!
 

Verschillende soorten geurkaarsen

Een grote verschiedenheid aan geuren zijn verkrijgbaar in onze webshop, maar ook een hoeveelheid aan verschillende soorten geurkaarsen. Zo zijn er bijvoorbeeld de handige geurtheelichten en geurglazen die overal te gebruiken zijn, maar ook de stoere rustieke geurkaarsen en kleine geurkaarsen waarmee je geur- en kleuraccenten kunt aanbrengen op iedere locatie en bij je thuis.
Is het tevens je wens om continu van jouw lievelingsgeur te genieten? Gebruik dan de zeer stijlvolle geurdiffusers. Maar wat je keuze ook is, je geniet urenlang van de pure en natuurgetrouwe geuren van Bolsius. Tevens zijn ook de nieuw verkrijgbare geurwaxmelts van Bolsius Creations in onze kaarsenwinkel te bestellen.

 
  Kaars & Sfeer     28-09-2016 22:41     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.