Handgemaakte Vierkante Kaarsen

Vierkante kaarsen - Handmade

   
   

Hier vindt u ons assortiment van ambachtelijk gemaakte vierkante kaarsen. Deze vorm is voor wat kaarsen betreft toch wel uitzonderlijk. Deze kaarsen vorm wordt namelijk niet machinaal vervaardigd. Derhalve komt u vierkante kaarsen over het algemeen weinig tegen bij de gewone detailhandel. Dit ligt hem dus vooral in het feit dat het lastig is deze specifieke soort kaars machinaal te vervaardigen en dus niet grote schaal wordt gemaakt.

 

Doordat wij al onze kaarsen op ambachtelijke wijze en handmatig maken, is het voor ons wel mogelijk om vierkante kaarsen in ons assortiment aan te bieden. Ondanks dat de vorm van de kaars anders is, brandt deze hetzelfde als de welbekende ronde stompkaars.

 

De vierkante kaars wordt door ons ieder afzonderlijk in een mal gegoten, waarbij wij door het uitvoeren van een speciale techniek de kaars de rustieke uitstraling geven. Dit wordt verkregen door het gieten op een bepaalde temperatuur van de kaarsenwas. Daarbij gebruiken wij de beste grondstoffen en toevoegingen waardoor onze kaarsen langer branden en weinig roeten.